Epostmarkedsføring i 2023: 5 Steg som øker omsetningen med 30-40%
Marketing
15.3.2023
Tobias Nervik
Les videre for å lære 5-trinnsmodellen vi i DTC Vikings har brukt for å generere mer enn 30M NOK gjennom e-postmarkedsføring for Volant og andre brands.
SHARE :
E-postmarkedsføring… Det er en av de mest elskede og hatet strategiene der ute. Noen ser på det som en effektiv måte å markedsføre på, mens andre ser på det som spam og en plage for kundenes e-postinnboks. Mine to cent er at for DTC-brands er det en avgjørende del av markedsføringsstrategien i 2023.
Flere nye begrensninger har blitt lagt på denne kanalen de siste årene. iOS 15 gjorde tracking langt vanskeligere, gmail har lansert “promotions”-fanen sin og forbrukerne har blitt mindre mottakelige til pushy epostmarkedsføring.
Les videre for å lære 5-trinnsmodellen vi i DTC Vikings har brukt for å generere mer enn 30M NOK gjennom e-postmarkedsføring for Volant og andre brands.
#1 Bygg en stor e-postliste av høy kvalitet
All markedsføring du gjør bør forsøke å hente inn eposter på et eller annet punkt. Likevel er det slik at en abonnent er ikke en abonnent. Demografien og intensjonen til personen som melder seg opp er avgjørende for om du vil klare å generere profitt. Mange kaster inn en popup og krysser fingrene for at folk vil legge til e-postadressen sin. Det er viktig å gjøre det klart for folk hva de vil motta fra deg når de legger igjen e-postadressen sin. Gi dem en god grunn til å registrere seg for å motta e-post fra deg.
De beste abonnentene vil alltid være de som melder seg opp fordi de er genuint interessert i å få eposter fra deg. Det er derfor at jeg skriver eposter hver uke for DTC Vikings hvor jeg kun prøver å hjelpe DTC-brand-eiere komme opp med idéer til hvordan de kan skalere omsetning og profitt i sin bedrift. Målet er at de som melder seg på nyhetsbrevet skal glede seg til torsdag, når de får ny idéer og inspirasjon i innboksen sin. Så hva er metoder du kan bruke for å vokse e-postlisten din?
Her er en liste med strategier vi bruker:
Den klassiske popupen: “10% rabatt!”, “Gratis gave”, “trekning av premie”, eller popup som ber kunder melde seg på for å holde seg oppdatert. Disse popupene bør nesten alle butikker ha og de kan poppe opp etter at kunden har vært en gitt tid på siden eller når de forlater siden. Jeg anbefaler ikke å kjøre opp popupen for raskt. Mål: 7-14% av trafikken bør konverteres.
Lead generators: Her finnes det et utall ting man kan tilby, men i grunn handler det om å tilby noe av verdi gratis eller billig og hente inn kontaktinformasjon. Eksempler er ebøker (for Volant har vi laget, nybegynnerguide til eteriske oljer, 13 hemmeligheter om eteriske oljer, eteriske oljer og barn, eteriske oljer for hunder osv.), kurs, videoguider og gratisgaver. Man må bare være kreativ. Målet er å finne noe som faktisk er relavant for å identifisere nye kunder til bedriften din og noe som er nyttig nok for denne gruppen til at de vil legge igjen epostadressen sin. Mål: 2-40 kr per lead (stor variasjon da det kommer an på hva du gir bort/selger)
Når de blir kunde: Dette er ganske åpenbart, men det er mange som glemmer det. Sørg for å hente inn samtykke til epostmarkedsføring når du får en ny kunde.
Giveaways: Du kan kjøre giveaways med andre brands hvor om kunder melder seg på så blir de automatisk med på alle brandene sine epostlister. Med Volant har vi hentet inn over 5000 eposter på denne måten. Dette kan være veldig effektivt om man gjør det riktig.
Produktemballasjen: Om du selger gjennom andre kanaler enn bare DTC, er det også mulig å hente inn eposter fra kunder som finner produktene dine andre steder. Her kan du sette opp QR-koder med linker til konkurranser, melde seg opp til garantier og giveaways.
Lag et nyhetsbrev verdt å melde seg på: Kjør annonser til et nyhetbrev hvor du helt enkelt forklarer at dette er et nyhetsbrev som hjelper deg med x og at du derfor bør melde deg opp.
#2 Segmenter og automatiser listen din
Når du har en e-postliste, må du segmentere den. Hva betyr det? Det betyr at du må organisere listen din etter visse kriterier, for eksempel kjøpshistorikk, alder eller geografisk beliggenhet. En annen versjon av segmentering er flows/automatiserte eposter. Disse to hjelper oss å skvise mer juice ut av sitronen.
Noen kunder kan akseptere å få en epost hver dag (rett etter et kjøp, superfans, eller folk som nylig har vurdert å kjøpe fra deg). Andre vil kun høre fra deg om det er et veldig godt tilbud. Om du kun sendte kampanjer til hele epostlisten din, vill du måtte tilpasse deg til de som var minst engasjert i brandet ditt og dermed sendt e-poster sjeldnere. Dette fører til at du får noen som er misfornøyde med at du sender for mye, mens andre kunne gjerne mottatt flere eposter. I sum er alle mindre fornøyd og du betaler regningen for det.
Derfor må du implementere en ABC segmentstruktur og de viktigste automatiseringene. Segmenter er for kampanjer, automatiseringer/flows er for å skape en god kundereise fra A til Å (så her handler det om å se det store bildet).
Slik segmenterer vi epostlister i A, B og C abonnenter:
A: Abonnenter som har kjøpt varer, klikket eller åpnet eposter ila de siste 45 dagene. Vi sender alle e-postkampanjer til disse.
B: Abonnenter som har kjøpt varer, klikket eller åpnet eposter ila de siste 90 dagene. Disse vil kun få epost 2-4 ganger i måneden.
C: Alle eposter. Disse vil kun få epost når det er store tilbud som Black Friday eller produktlanseringer.
Nøkkelautomatiseringer du må implementere i din nettbutikk:
Velkomst/brand indoctrination flow: En generell flyt for kunder som er nye til brandet og trenger å læres opp. Mål: 5-10% av total omsetning.
Lead generation flow: For leads som har lastet ned en ebok eller lignende. Denne bør kjøres i stede for velkomst-flowen. Mål: Konvertere 10-20% av alle som starter flowen.
Abandoned cart flow: Eposter som sendes til de som ikke har fullført kjøpet sitt. Mål: 5-10% av total omsetning.
Browse abandonment flow: Automatiserte eposter til de som har vært inne å sett på produkter og lagt de i handlekurven (eller ikke), uten å kjøpe. Mål: 3-5% av total omsetning.
Post purchase flows: En rekke automatiseringer som bør implementeres for å skape en best mulig kundereise. Mål: 3-10% av total omsetning. · Order confirmation flow: Denne er utrolig viktig. Send eposter som holder kunden oppdatert på når ordren er bekreftet, når den sendes og når den kan hentes. Mange glemmer å ta over disse epostene fra Posten og Shopify. Her ligger det store muligheter for mersalg, samt en bedre presentasjon av brandet. · Product cross-sell/upsell flow: Basert på hvilket produkt de bestiller, setter du opp en flyt som markedsfører et produkt som går godt sammen med dette produktet de allerede har kjøpt. · Product education flow: Lær kundene dine hvordan å få mest mulig ut av produktene de har kjøpt. · Replenishment flow: For produkter som brukes opp, kan du automatisere en epost som minner kunden på å kjøpe igjen.
Winback flow: Kunder som ikke har kjøpt på lenge kan lokkes tilbake igjen med et spesielt tilbud. Mål: 0.5-2% av total omsetning.
Sunset flow: Kunder som ikke leser eller klikker på eposter. Her du spørre om de fremdeles vil være på listen din og om de ikke vil det, så fjerner vi de fra listen. Dette er viktig for å holde på et godt rykte med Google og Microsoft. Mål: 0.1-1% av total omsetning.
#3 Lag e-poster engasjerer og konverterer
Om det er annonser eller e-poster. I 2023 handler alt om innhold. Det finnes ingen shortcuts noe mer. Skriv fantastisk innhold som engasjer og konverterer og du er golden. Det er her kreativiteten din virkelig kan skinne. Vær ikke redd for å eksperimentere med forskjellige typer innhold og design for å finne ut hva som fungerer best for publikummet ditt.
Her er noen kategorier med e-poster du kan sende:
Produktanmeldelser og anbefalinger
Tilbud og kampanjer
Nyheter og oppdateringer om produktene dine
Historier om merkevaren din og hva som gjør deg unik
Intervjuer med kunder og influencere
Nyttige tips og blogginnlegg
Quizer for å lære mer om kundene dine
Og mye, mye, mye mer…
Dette bør du passe på når du lager eposter:
Vær autentisk. Jo mer tid folk bruker online, jo bedre blir de på å avsløre det som ikke er autentisk.
Er eposten lett og lese både på mobil og PC? PS: Du må alltid ha større tekst enn du tror.
Emnefeltet er 80% av e-posten - har du et emne som engasjerer og får folk til å klikke.
Presenterer du noe “above the fold” (før leseren scroller) som er så engasjerende at de enten bare må klikke eller scrolle videre?
Bruk bilder som er så små som mulige uten at de blir uklare.
Sørg for at opplevelsen er i tråd med brandet ditt.
#4 Unngå spam og land i innboksen til kundene dine
Å unngå spamfiltre og maksimere deliverability er avgjørende for å sikre at e-postene dine faktisk når mottakerens innboks og ikke havner i spam-mappen. Her er noen beste praksis for å oppnå dette:
Bygg en kvalitetsliste: En av de beste måtene å unngå spamfiltre er å bygge en kvalitetsliste over abonnenter som faktisk har valgt å motta e-poster fra deg. Ikke kjøp e-postlister eller legg til folk uten deres samtykke.
Bruk en troverdig avsenderadresse og IP: Bruk en avsenderadresse som gir inntrykk av at e-postene dine er autentiske og fra en pålitelig kilde. Unngå å bruke e-postadresser som ser spamaktige ut, som "noreply@yourcompany.com". Sett opp et dedikert domene for å sende eposter og sørg for å bygge et sterkt rykte med den eposten.
Optimaliser emnelinjene dine: Emnelinjene er avgjørende for å unngå spamfiltre, da de kan være avgjørende for om mottakeren velger å åpne eller slette e-posten. Unngå å bruke CAPS LOCK eller for mange utropstegn og unngå også å bruke ord som ofte er assosiert med spam.
Personliggjør meldingene dine: Personaliserte e-postmeldinger som inkluderer navnet til mottakeren, vil ikke bare bidra til å unngå spamfiltre, men også gjøre e-posten mer engasjerende og sannsynligvis øke konverteringene dine.
Ikke overdriver med bilder og videoer: Mens bilder og videoer kan være effektive for å fange oppmerksomheten til mottakeren, kan de også utløse spamfiltre hvis de blir brukt for mye. Sørg for å balansere innholdet ditt og bruk alternative tekster for å beskrive bildene dine.
Unngå ord som er assosiert med spam: Det finnes visse ord og uttrykk som ofte assosieres med spam, som "Gratis", "Billig", "Klikk her", etc. Prøv å unngå disse og andre lignende uttrykk i e-postene dine.
Hold deg oppdatert på spamlovgivningen: Hold deg oppdatert på spamlovgivningen og sørg for at du følger de relevante reglene og retningslinjene. Dette vil bidra til å bygge tillit og sikre at e-postene dine ikke havner i spam-mappen.
Det kan ta litt tid å finne den perfekte strategien som fungerer for deg, men med tålmodighet og vedvarende innsats vil du kunne øke konverteringene dine og se mer suksess med e-postmarkedsføring.
Epostmarkedføring er fremdeles en “no-brainer”
Har du en viss størrelse på butikken din er det en no-brainer å enten gjøre dette selv eller få noen andre til å gjøre det for deg. For de fleste brands bør epost utgjøre 20-40% av omsetningen. Vi i DTC Vikings tok volant fra 0-75M kr på 3 år gjennom et utrettelig fokus på epost og nå hjelper vi andre brands gjøre det samme. Ta kontakt om du har lyst til at vi skal ta en gratis evaluering av hva du kan gjøre bedre.